Μυτιλήνη: Τομογράφος υπήρχε αλλά όχι... γιατροί

Ελευθεροτυπία
8/4/2010
 Του ΣΤΡΑΤΗ ΜΠΑΛΑΣΚΑ

Ο νέος αξονικός τομογράφος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, στη θέση του αχρηστευθέντος παλαιού, έχει δημοπρατηθεί εδώ και... πέντε χρόνια!

Πλην όμως ακόμη δεν ήλθε! Δεδομένου τούτου, πριν από έναν χρόνο ένας ιδιώτης γιατρός της Μυτιλήνης «ελέησε» το πτωχό ελληνικό κράτος δωρίζοντας τον παλιό του τομογράφο στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Τη Λαμπροτρίτη το βράδυ αποκαλύφθηκε ότι ο μεν παλιός τομογράφος δούλευε, αλλά οι δύο γιατροί που μπορούσαν να διαβάσουν τις τομογραφίες... έλειπαν και οι δύο. Ο ένας σε κανονική άδεια κι ο άλλος σε άδεια από τη σημαία. Την Τρίτη το βράδυ στο 24ο χιλιόμετρο Μυτιλήνης - Καλλονής τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο ατύχημα 35χρονος. Ευτυχώς μέχρι να τον φέρουν στο νοσοκομείο... πέθανε. Φαντάζεστε να τον φέρνανε ζωντανό, να του κάνανε αξονική τομογραφία και να περίμενε διάγνωση από ειδικούς γιατρούς για να σωθεί;

Σε άδεια βρέθηκαν τις μέρες του Πάσχα οι δύο γιατροί του Νοσοκομείου Μυτιλήνης. Της κατά τα άλλα πρωτεύουσας πόλης του Αιγαίου. Η μία είναι σε κανονική άδεια όμως ο άλλος γιατρός είναι σύμφωνα με τη διοίκηση «αδικαιολογήτως απών». Συγκεκριμένα ζήτησε άδεια από την ιατρική υπηρεσία του νοσοκομείου η οποία δεν του δόθηκε, αφού η άλλη γιατρός είχε ήδη ζητήσει άδεια. Οπως αναφέρουν πληροφορίες, ο γιατρός δεδομένου τούτου φέρεται να έφυγε από το νοσοκομείο στέλνοντας ένα χαρτί στο οποίο και δήλωνε ασθένεια, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι «θα παραιτηθεί» αφού έχει συμπληρώσει τα συντάξιμα χρόνια του.

Χθες, ο διοικητής του νοσοκομείου Αρης Χατζηκομνηνός, δεδομένου του ότι η γιατρός επιστρέφει από την άδειά της στις 9 Απριλίου, κατήγγειλε το περιστατικό με έγγραφό του στον εισαγγελέα Πρωτοδικών. «Κανείς δεν έχει δικαίωμα να "παίζει" με την υγεία», υποστήριξε ο κ. Αρης Χατζηκομνηνός.