Άλυτα τα σοβαρά προβλήματα του Νοσοκομείου Ρέθυμνου-Λειτουργεί από χθες ο αξονικός τομογράφος

Ρέθυμνο: www.goodnet.gr
15/04/10

Αποκαταστάθηκε η βλάβη στον αξονικό τομογράφο από τους τεχνικούς της εταιρείας από την οποία τον είχε προμηθευτεί το Νοσοκομείο, παραμένει όμως το πρόβλημα τόσο με αυτόν όσο και με άλλο εξοπλισμό του Νοσηλευτικού Ιδρύματος που λόγω παλαιότητας παρουσιάζουν σοβαρές βλάβες συχνά.

Άλλωστε δεν ήταν η πρώτη ούτε προφανώς θα είναι και η τελευταία φορά που το εν λόγω μηχάνημα μένει εκτός λειτουργίας για κάποιες μέρες.

Ζητούμενο η ανανέωση του εξοπλισμού -  για όλα τα νοσοκομεία της χώρας βέβαια  - για την οποία ωστόσο το Υπουργείο Υγείας έχει σηκώσει «τα χέρια ψηλά», λόγω έλλειψης χρημάτων.

Το θέμα αυτό αναμένεται πως θα συζητηθεί μεταξύ άλλων πολλών και σοβαρών στη σημερινή συνάντηση του Διοικητή της 7ης  ΥΠΕ Κρήτης με το προσωπικό του Νοσοκομείου Ρεθύμνου.

Τα προβλήματα στελέχωσης είναι πολύ σοβαρά και θα τεθούν επί τάπητος, ενώ όπως σημειώνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου, Αντώνης Φουρναράκης η κατάσταση έχει χειροτερεύσει. «Στο θέμα της στελέχωσης το πρόβλημα οξύνεται λόγω της συνταξιοδότησης προσωπικού, η επέκταση παραμένει σε εκκρεμότητα, η οικονομική διαχείριση επίσης είναι ένα από τα μείζονα ζητήματα. Όλα αυτά τα θέματα θα τα θέσουμε στο Διοικητή της ΔΥΠΕ, τον οποίο καλέσαμε εμείς αφού βλέπουμε ότι υπάρχει αδράνεια».

Στη συνάντηση αυτή αναμένεται πως θα είναι παρών και ο νέος Διοικητής του Νοσοκομείου, κ. Μοσχοβάκης, ο οποίος θεωρητικά έχει αναλάβει πρακτικά όμως όχι. Ενώ έχει ανακοινωθεί το όνομά του, δεν έχει δημοσιευτεί η τοποθέτησή του στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, επομένως το νοσοκομείο είναι ουσιαστικά «ακέφαλο».
Ο ίδιος ενημερώνεται για τα ζητήματα του νοσοκομείου, αλλά σε καμία ενέργεια δεν μπορεί να προχωρήσει ούτε να «τρέξει» κανένα θέμα αν δεν αναλάβει επίσημα καθήκοντα.