Χωρίς ακτινολόγο το Κέντρο Υγείας της Πάργας

www.zougla.gr
Τόνια Μητροπούλου
2/5/2010


Ένα σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο ακτινολογικό εργαστήριο, αραχνιάζει στο Κέντρο Υγείας της Πάργας. Κι αυτό επειδή σε όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του, δεν υπήρξε ποτέ ακτινολόγος.
Το κέντρο άρχισε να λειτουργεί το 1999 ως περιφερειακό ιατρείο, ενώ το 2005 η σύστασή του άλλαξε σε Κέντρο Υγείας όπως και παραμένει μέχρι σήμερα.
Τα χρόνια αυτά στη θέση του ακτινολόγου, υπήρχε μόνο η τεχνικός που εμφάνιζε τις ακτινογραφίες, που και αυτή μετετέθη σε νοσοκομείο της Αθήνας πριν τρία χρόνια.
Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι οι ασθενείς να επισκέπτονται το Κέντρο Υγείας του Καναλακίου για να βγάζουν τις απαραίτητες ακτινογραφίες, γεγονός που τους υποχρεώνει να διανύσουν απόσταση πολλών χιλιομέτρων. 



περισσότερα: http://www.zougla.gr


______________________________________________

ΥΓ: (μια ερώτηση...)
Το πρόβλημα που αναφέρει η zougla.gr, και υπαρκτό και σοβαρό είναι, (αν και όχι το μοναδικό). Και καλά κάνει και το δημοσιοποιεί.

Όμως, αλήθεια, "η τεχνικός που εμφάνιζε τις ακτινογραφίες" .... "τα χρόνια αυτά στη θέση του ακτινολόγου", εμφάνιζε ακτινογραφίες που δεν είχε τραβήξει κανένας, ή ήταν μια συνάδελφος Τεχνολόγος Ακτινολόγος, η οποία εκτελούσε το καθήκον της για την λήψη ακτινογραφιών; Το ποιος εξειδικευμένος ιατρός έκανε την διάγνωση, είναι βέβαια ένα άλλο, τελείως διαφορετικό πρόβλημα.

Λίγο προσοχή χρειάζεται από τους υπεύθυνους του ρεπορτάζ του zoygla.gr (δεν αποδίδουμε πρόθεση, αλλά στο τέλος, θα βρεθεί και κάποιος συνάδελφος κατηγορούμενος για "αντιποίηση επαγγέλματος...")

Α, και κάτι ακόμα τελευταίο: τις ακτινογραφίες τις πραγματοποιούν, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, Τεχνολόγοι Ακτινολόγοι, όχι Ιατρικό προσωπικό... 


ΜπΙ