Αναπροσαρμογή τιμολογίων του Ομίλου ΙΑΣΩ

ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
27/5/2010

Την αναπροσαρμογή των τιμολογίων του στα μαιευτικά περιστατικά σε όλες τις θέσεις νοσηλείας, με μειώσεις που φθάνουν μέχρι και 40%, ανακοίνωσε ο Όμιλος ΙΑΣΩ. Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Ομίλου ΙΑΣΩ, Γεώργιος Σταματίου, η τιμή του τοκετού στο τρίκλινο δωμάτιο μειώνεται έως και 40%, με άμεσο όφελος για τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα. Πιο συγκεκριμένα, ο φυσιολογικός τοκετός στο τρίκλινο μειώνεται από 3.350 ευρώ σε 2.000 ευρώ, η δε καισαρική τομή μειώνεται από 3.600 ευρώ σε 2.150 ευρώ . Η τιμή περιλαμβάνει τα έξοδα χειρουργείου, τα έξοδα νάρκωσης, τις εξετάσεις της μητέρας και του νεογνού και τα απαραίτητα φάρμακα και το υγειονομικό υλικό για τον τοκετό. Μειώσεις έχουν γίνει και στις υπόλοιπες θέσεις νοσηλείας. Ειδικότερα, μεταξύ άλλων, στο δίκλινο, το τιμολόγιο ενός φυσιολογικού τοκετού μειώνεται κατά 15,29%, στο μονόκλινο κατά 11,85% Ο κ. Σταματίου ανακοίνωσε επίσης ότι το ΙΑΣΩ προχώρησε σε κατάργηση των πολύκλινων δωματίων (τετράκλινα) και καθιέρωσε σαν βασική θέση νοσηλείας το τρίκλινο. Λόγω της υψηλής πληρότητας που εμφανίζει η κλινική, αύξησε σημαντικά τον αριθμό των τρίκλινων δωματίων, έτσι ώστε να εξυπηρετούνται όλοι οι ασθενείς που θα ζητούν την αντίστοιχη θέση. Παράλληλα, δημιούργησε νέα θέση νοσηλείας Superior δίκλινο, που είναι δίκλινα δωμάτια μεγάλης επιφάνειας με σαλόνι.
Οι αποφάσεις αυτές ελήφθησαν στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, με στόχο να συμβάλλει ουσιαστικά στην προσπάθεια για την εφαρμογή του προγράμματος σταθερότητας και την κάλυψη των αναγκών των πολιτών σε συνθήκες κρίσης, ύφεσης, ανεργίας και υπογεννητικότητας.

Παράλληλα, το ΙΑΣΩ όσον αφορά την τιμολογιακή του πολιτική, ανακοινώνει μείωση τιμών και εφαρμογή τιμών κρατικού τιμολογίου για τις υπηρεσίες του αξονικού τομογράφου, του μαγνητικού τομογράφου και της γ-camera (σπινθηρογραφήματα), καθώς και μειώσεις σε άλλες εξετάσεις. Επίσης ανακοίνωσε ότι προχώρησε στη δημιουργία μίας σειράς προγραμμάτων και προνομίων για ειδικές ομάδες που επηρεάζονται περισσότερο από την κρίση, όπως οι άνεργοι και οι πολύτεκνοι - τρίτεκνοι. Αναφερόμενος στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, ο κ.Σταματίου επισήμανε ότι οι προοπτικές ανάπτυξης εργασιών του είναι ιδιαίτερα μεγάλες και εκτιμάται ότι θα συνεισφέρει σημαντικά στα κέρδη του Ομίλου.