Αποκαθίσταται ο αξονικός τομογράφος στο ΓΝ Σπάρτης

ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
6/7/2010

Χωρίς μαγνητικό τομογράφο θα παραμείνει το «Παναρκαδικό» Νοσοκομείο Τριπόλεως, μέχρι την αποπληρωμή του χρέους του προς την εταιρία. 
Συγκεκριμένα, η εταιρεία που έχει νοικιάσει τον μαγνητικό τομογράφο προχώρησε στην αφαίρεση του απαραίτητου για τη λειτουργία του λογισμικού, λόγω χρέους του νοσοκομείου προς αυτή, που ανέρχεται στο 1.300.000 ευρώ. 
Σύμφωνα με στελέχη της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, το νοσοκομείο είχε λάβει πολλές ενοχλήσεις από την εταιρεία για την εξόφληση του χρέους, όμως δεν έχει χρήματα να το αποπληρώσει. Τα ίδια στελέχη επισημαίνουν ότι έχει ενημερωθεί αρμοδίως το υπουργείο Υγείας, ενώ καταβάλλεται προσπάθεια να βρεθούν τα χρήματα. Παράλληλα, σημειώνουν ότι γίνεται νομικός έλεγχος της σύμβασης που έχει υπογράψει η προηγούμενη διοίκηση του νοσοκομείου με την εταιρεία ενοικίασης του μαγνητικού τομογράφου. 
Εν αναμονή εξελίξεων βρίσκεται και το ΓΝ Σπάρτης, σχετικά με τη βλάβη που παρουσιάστηκε στη λυχνία του αξονικού τομογράφου του νοσοκομείου, η αποκατάσταση της οποίας αναμένεται τις προσεχείς ημέρες.


Περισσότερα