Αφαντα 500.000€ από το νοσοκομείο

ΕΘΝΟΣ


5/7/2010

Φτερά έκαναν 500 χιλιάδες ευρώ από το Γενικό Νοσοκομείο του Αιγίου, τα οποία προορίζονταν για την αγορά αξονικού τομογράφου. Την καταγγελία έκανε ο νέος διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος, Δημήτρης Κοσμόπουλος, ο οποίος έδωσε εντολή για τη διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς έχει συμβεί.


Οι διαδικασίες για την αγορά του αξονικού τομογράφου είχαν ολοκληρωθεί, αλλά τα χρήματα εξαφανίστηκαν, με αποτέλεσμα το μηχάνημα να μη φτάσει πότε στο Νοσοκομείο του Αιγίου.
Ο αξονικός τομογράφος θα έβαζε τέλος στην ταλαιπωρία που υφίστανται οι κάτοικοι της Αιγιαλείας καθώς για τις συγκεκριμένες εξετάσεις αναγκάζονται να μεταβαίνουν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.
Ο κ. Κοσμόπουλος υποστηρίζει πως, όπως όλα δείχνουν, τα χρήματα χρησιμοποιήθηκαν σε άλλες ανάγκες του νοσηλευτικού ιδρύματος και στην προμήθεια φαρμακευτικού υλικού. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του νοσηλευτικού ιδρύματος και δήμαρχος Αιγίου Απόστολος Καραφωτιάς υποστηρίζει πως δεν θυμάται τη συγκεκριμένη περίπτωση και ίσως το θέμα να μην ήρθε ποτέ για συζήτηση στο διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου.
Σύμφωνα με τους γιατρούς, αν τα νοσοκομεία Αιγίου, Πύργου και Μεσολογγίου ήταν εξοπλισμένα με τα απαραίτητα μηχανήματα κανείς κάτοικος από την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δεν θα χρειαζόταν να υποστεί ταλαιπωρία ή ακόμα να κινδυνεύει να χάσει τη ζωή του στον δρόμο για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας.

 Περισσότερα