Υπό κατάρρευση το Παναρκαδικό Νοσοκομείο * Εμεινε και από μαγνητικό τομογράφο

Ελευθεροτυπία
1/7/2010


Κυριολεκτικά «ταλαίπωρο» έχει καταντήσει το πάλαι ποτέ στολίδι για ολόκληρη την Πελοπόννησο Παναρκαδικό Νοσοκομείο της Τρίπολης, αφού τα προβλήματα που παρουσιάζονται στην καθημερινή του λειτουργία δεν λένε να τελειώσουν.
Και ενώ ακόμη εκκρεμεί το αποτέλεσμα της ΕΔΕ για την προ μηνών είσοδο βρόχινων υδάτων στα νέα χειρουργεία του, την αίθουσα τοκετών, το μικροβιολογικό και σε άλλους χώρους νοσηλείας, τώρα έμεινε και χωρίς μαγνητικό τομογράφο! Ο λόγος είναι ότι η εταιρεία που είχε διαθέσει έναντι ενοικίου το απαραίτητο αυτό μηχάνημα στο Παναρκαδικό αφαίρεσε το λογισμικό του μαγνητικού τομογράφου επειδή έμεινε απλήρωτη επί τρία χρόνια από την απελθούσα διοίκηση, της οποίας μάλιστα επικεφαλής ήταν ένας γιατρός που, για άγνωστους λόγους, της άφησε χρέος 1.300.000 ευρώ!
Την είδηση επιβεβαίωσε ο Ι. Λαουδιάς, υποδιοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας στην οποία υπάγεται διοικητικά το Παναρκαδικό, ο οποίος υπηρετούσε στο νοσοκομείο ως γιατρός μέχρι την ανάληψη των νέων του καθηκόντων, τονίζοντας ότι η εταιρεία είχε προσπαθήσει πολλές φορές να εισπράξει αυτά που της όφειλε το Παναρκαδικό, αλλά δεν υπήρχε η οικονομική δυνατότητα για την εξόφλησή της. Τώρα, κατά τον κ. Λαουδιά, το υπουργείο Υγείας προσπαθεί να βρει τα λεφτά για να πληρωθεί το χρέος, ώστε να ξαναεγκατασταθεί το λογισμικό στον μαγνητικό τομογράφο και να λειτουργήσει.
Το Γραφείο Τύπου του υπουργείου Υγείας εξέδωσε την εξής ανακοίνωση: «Με τη γνωστοποίηση της λήξης της σύμβασης μίσθωσης με την εταιρεία που παρέχει τον μαγνητικό τομογράφο στο Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης "Η Ευαγγελίστρια", το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ζήτησε επειγόντως από την Επιτροπή Προμηθειών Υγείας να εγκρίνει την παράταση της σχετικής σύμβασης για τρεις μήνες. Ηδη η ΕΠΥ ενέκρινε την παράταση της σύμβασης και ενημερώθηκαν σχετικά ο διοικητής του νοσοκομείου και η εταιρεία που μισθώνει τον μαγνητικό τομογράφο».

Περισσότερα