Νέος Αξονικός Τομογράφος στο Νοσοκομείο Ξάνθης. Εξαγγελία Γεν. Γραμματέα

XanthiPress.gr
26/6/2010


Στην επιχορήγηση του Νοσοκομείου για την αγορά νέου αξονικού τομογράφου και λοιπού ιατρικού εξοπλισμού προχωρά το Υπουργείο Υγείας με βάση δέσμευση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Νίκου Πολύζου, ο οποίος επισκέφθηκε το Νοσοκομείο της Ξάνθης .
Πιο αναλυτικά σε ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά την επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα και του Διοικητή της ΥΠΕ αναφέρεται:
«Το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης επισκέφτηκε χθες ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Νικόλαος Πολύζος.
Σε σύσκεψη με το Διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης κ. Αριστείδη Μπουσουλέγκα, το Διοικητή του Νοσοκομείου, τον Πρόεδρο του Επιστημονικού Συμβουλίου καθώς και τους Διευθυντές των Υπηρεσιών του Νοσοκομείου, προσδιορίστηκαν οι στόχοι για το επόμενο χρονικό διάστημα.
Μεταξύ των άλλων, αποφασίστηκε και εγκρίθηκε η επιχορήγηση του Νοσοκομείου με το ποσό των δύο εκατομμυρίων ευρώ (2.000.000€) για την αγορά ιατρικού εξοπλισμού με προτεραιότητα την προμήθεια νέου αξονικού τομογράφου.

Στη συνέχεια ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο Διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης και ο Διοικητής του Νοσοκομείου παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν την ημερίδα που διοργανώθηκε στο Γ.Ν. Ξάνθης με θέμα: «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ – ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ».

Read more...

Εκτός λειτουργίας ο αξονικός τομογράφος στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου

26/6/2010

Εκτός λειτουργίας παραμένει εδώ και δύο χρόνια αξονικός τομογράφος στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, ο τομογράφος παραχωρήθηκε στο νοσοκομείο το 2008 και για την λειτουργία του απαιτείτο η πρόσληψη τουλάχιστον ενός ακτινολόγου. Ωστόσο οι 4 διαγωνισμοί για την κάλυψη της θέσης κηρύχθηκαν άγονοι.

Οι κάτοικοι της περιοχής απευθύνονται για τις ανάγκες τους σε 2 ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα. 

Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου, Δημήτρη Λαζόπουλο, από τα ασφαλιστικά ταμεία χάνονται ετησίως περίπου 700 χιλιάδες ευρώ που καταλήγουν σε ιδιωτικές κλινικές.

Read more...

Μια δημοσίευση σε blog: "Αναίμακτη αφαίρεση όγκου!!! Κι όμως τα κατάφερα!!!"

 
"Μα τι στην ευχή θα μπορούσε να είναι αυτό το σπειροειδές πράγμα που φαίνεται στην ακτινογραφία;" αναρωτήθηκα όταν ο πενηντάρης κύριος εισήλθε στο γραφείο μου, μου έδωσε την ακτινογραφία της μαμάς του και τρομαγμένος με παρακάλεσε να παραπέμψω τη μαμά του για αξονική τομογραφία εγκεφάλου ώστε να δούμε τι έχει μέσα στον εγκέφαλό της.
 
Εγώ θέλησα να εξετάσω την ευγενική κυρία, την οποία την είχαν στείλει από το Κέντρο Υγείας του νησιού της όταν ανακάλυψαν πως για τους συνεχείς πονοκεφάλους της κυρίας ευθυνόταν τούτος ο όγκος που φαίνεται στην ακτινογραφία!
 
Οι άνθρωποι ήταν τρομοκρατημένοι και ταλαιπωρημένοι από το πολύωρο ταξίδι τους και συχνά η κούραση προκαλεί αγενείς αντιδράσεις, ιδιαίτερα δε όταν μπαίνεις στο χώρο ενός ασφαλιστικού ταμείου έχοντας στο μυαλό σου όλα όσα λένε στην τηλεόραση, ότι δηλαδή στο ΙΚΑ θα σε ταλαιπωρήσουν και θα αρνηθούν να σε εξυπηρετήσουν!
 
Έδωσα τόπο στην οργή και εξέτασα την κυρία. Της αφαίρεσα το σύρμα με το οποίο είχε σφίξει τον πλούσιο κότσο που έστεκε περήφανος στο πίσω μέρος του κεφαλιού της, την συμβούλεψα να χρησιμοποιεί μαντίλα για να πιάνει τα μαλλιά της και όχι σύρμα και ...ντα... ντα... μετά από λίγες μέρες πέρασαν οι πονοκέφαλοι της κυρίας.

Η ιατρική δεν θέλει πολλές γνώσεις, ούτε εξυπνάδα.... απλή λογική θέλει συνάδελφοι του Κέντρου Υγείας του νησιού της κυρίας!

Υ.Γ.
Ο γιος της κυρίας δεν πείστηκε και πήγε σε ακτινολογικό κέντρο όπου πλήρωσε για να της κάνει και νέα ακτινογραφία. Μου την έφερε την επόμενη μέρα για να δω κι εγώ πόσο αποτελεσματικά είχα αφαιρέσει τον όγκο της μαμάς του.
Να 'ναι καλά και πολύχρονοι και οι δυο τους!

ΥΓ (του Τεχνολόγου)
... και πολύχρονος όποιος έβγαλε την ακτινογραφία...., (πάντα τέτοια, πάντα τέτοια...), να τον χαιρόμαστε, τον ... ... .... ... ... ...

Read more...

Ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

www.ert3.gr/

Τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό αλλά και σε υλικοτεχνικές υποδομές στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, διαπίστωσε κλιμάκιο της Κομματικής Οργάνωσης Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ επισκεπτόμενη τα νοσηλευτικά ιδρύματα της πόλης με τους βουλευτές Γιάννη Ζιώγα, Σοφία Καλαντίδου και 'Αγγελο Τζέκη.

 ....

Όσον αφορά τις ελλείψεις σε υλικοτεχνικές υποδομές διαπιστώθηκε ότι ο μαγνητικός τομογράφος στο ΑΧΕΠΑ δεν λειτουργεί εδώ και δύο χρόνια, στο ΙΚΑ Τούμπας ο αξονικός τομογράφος υπολειτουργεί λόγω παλαιότητας, στο Παπανικολάου ο εξοπλισμός της ΜΕΘ είναι 22 ετών, στο Ιπποκράτειο το ακτινολογικό τμήμα λειτουργεί με μηχανήματα 30 ετών, στο 'Αγιος Δημήτριος δεν υπάρχει αξονικός τομογράφος , στο Θεαγένειο δεν υπάρχει pet scan (μηχάνημα απαραίτητο για ασθενείς και κακοήθη νοσήματα), στο Ιπποκράτειο υπάρχουν ελλείψεις σε βασικά υλικά από σύριγγες μέχρι αντιδραστήρια, ενώ στο 'Αγιος Παύλος με εντολή του διοικητής γίνονται μόνο έκτακτα χειρουργεία λόγω έλλειψης υλικού.

Περισσότερα

Read more...

ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Βασικά σημεία του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών

ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Το προτεινόμενο σχέδιο νόμου ανταποκρίνεται στην ιστορική πρόκληση της στήριξης του ασφαλιστικού συστήματος με όρους ισότητας και δικαιοσύνης και εναρμονίζει το ισχύον σύστημα με τις απαιτήσεις του Μνημονίου Συνεννόησης στις Συγκεκριμένες Προϋποθέσεις Οικονομικής Πολιτικής, που αποτελούν όρους εφαρμογής του Μηχανισμού Στήριξης της ελληνικής οικονομίας από τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης (Ν.3845/2010, ΦΕΚ Α'65).


Περισσότερα (site Βουλής)

Read more...

Χωρίς υλικά αγγειοπλαστικής!

H ΑΥΓΗ
08/06/2010

Χωρίς δυνατότητα εκτέλεσης πρωτογενούς αγγειοπλαστικής στο οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου ξεκίνησε χθες το απόγευμα τη γενική εφημερία του το νοσοκομείο της Αθήνας "Ευαγγελισμός"! Η αιτία είναι ότι το νοσοκομείο ξέμεινε από κάποια βοηθητικά, αλλά εντελώς απαραίτητα υλικά για την πραγματοποίηση στεφανιογραφίας και αγγειοπλαστικής, τα οποία οι προμηθεύτριες εταιρείες αρνούνται να χορηγήσουν στον "Ευαγγελισμό".

Την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο αιμοδυναμικό τμήμα και τις δύο καρδιολογικές κλινικές του νοσοκομείου ανέφερε χθες το πρωί, με εξαιρετικά επείγον έγγραφό του προς τον διοικητή του ιδρύματος Μιχ. Θεοδώρου, ο ίδιος ο διευθυντής του τμήματος Γ. Αντωνέλης, αλλά μέχρι αργά χθες το απόγευμα δεν είχε δοθεί λύση...

Read more...

ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ / για την ανάγκη διαρκούς σεβασμού των θεμελιωδών δικαιωμάτων κατά την άσκηση της στρατηγικής εξόδου της οικονομίας και της κοινωνίας από την κρίση του εξωτερικού χρέους

[17-06-2010]
  • Α Π Ο Φ Α Σ Η (Ιούνιος 2010) για την ανάγκη διαρκούς σεβασμού των θεμελιωδών δικαιωμάτων κατά την άσκηση της στρατηγικής εξόδου της οικονομίας και της κοινωνίας από την κρίση του εξωτερικού χρέους
  • ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
  •  

[17-06-2010]



Μπορείτε να πατήσετε στους ΕΓΧΡΩΜΟΥΣ τίτλους, ώστε να διαβάσετε τις θέσεις της Επιτροπής.

Read more...

Θεραπεία-σοκ στο ΕΣΥ

ΕΘΝΟΣ
20/6/2010
ΗΛΙΑΣ ΜΑΡΟΥΤΣΗΣ

Ο χώρος της Υγείας έχει σειρά στο μαχαίρι της τρόικας (ΔΝΤ, ΕΚΤ, ΕΕ), μετά την κοινωνική ασφάλιση και την αγορά εργασίας. Η δραστική περικοπή των δαπανών υγείας βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας των ελεγκτών της ελληνικής οικονομίας, οι οποίοι θεωρούν ότι το δημόσιο σύστημα περίθαλψης με τον τρόπο που λειτουργεί σήμερα είναι ένα πηγάδι χωρίς πάτο. Την άποψη αυτή φαίνεται να ασπάζεται μερικώς και η ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου.
Σε πρόσφατη συνάντησή τους με Ελληνες υπουργούς οι τεχνοκράτες της τρόικας δεν έκρυψαν την ανησυχία τους ότι οι δαπάνες υγείας αποτελούν αυτή τη στιγμή τη μεγαλύτερη απειλή για την εκτέλεση του προϋπολογισμού και είναι πολύ εύκολο να τον ωθήσουν σε εκτροχιασμό.

Πρώτη Φάση
Η κυβέρνηση, βάσει και των κατευθύνσεων του μνημονίου που υπέγραψε για την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης της οικονομίας, έχει ήδη αναλάβει πρωτοβουλίες για τη συγκράτηση σε πρώτη φάση των δαπανών που αφορούν την υγεία, την περίθαλψη και το φάρμακο και νέες παρεμβάσεις πρόκειται να δρομολογηθούν τις προσεχείς ημέρες. Ομως το σφοδρότερο κύμα μέτρων για την περικοπή των δαπανών υγείας αναμένεται το φθινόπωρο, ενώ μέχρι το τέλος του έτους ο απόλυτος έλεγχός τους θα περάσει στο υπουργείο Οικονομικών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Στον σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας βρίσκεται ένα εκτεταμένο πρόγραμμα κατάργησης, συγχώνευσης και αλλαγής χρήσης νοσοκομειακών και κάθε είδους υγειονομικών μονάδων.
Η αρμόδια υπουργός Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου μιλάει για νέα αρχιτεκτονική του ΕΣΥ, η οποία θα συμβαδίσει με τη νέα αρχιτεκτονική του κράτους που θα προκύψει από το σχέδιο «Καλλικράτης».

Read more...

Αλ. Τσίπρας: Σκόπιμη η απαξίωση της δημόσιας υγείας

NAFTEMPORIKI.GR
17/06/2010
 
«Η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία είναι τραγική. Τα δημόσια νοσοκομεία απαξιώνονται και ιδιωτικοποιούνται κομμάτι-κομμάτι. Μετά τη σίτιση, την καθαριότητα, τη φύλαξη, ακόμα και υπηρεσίες εργαστηρίων ιδιωτικοποιούνται», τόνισε ο κ. Τσίπρας, μετά από την επίσκεψή του στο Λαϊκό Νοσοκομείο.
 
 
 
 
 
Για τραγική εικόνα στη δημόσια υγεία, έκανε λόγο ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλ. Τσίπρας, σε δηλώσεις του μετά από την επίσκεψή του στο Λαϊκό Νοσοκομείο, όπου συναντήθηκε με το προεδρείο των εργαζομένων και τη διοίκηση του νοσοκομείου.
Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στις σημαντικές ελλείψεις που παρατηρούνται σε ό,τι αφορά στο ανθρώπινο δυναμικό των νοσοκομείων, ενώ εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης, κατηγορώντας την για πολιτική απαξίωσης της δημόσιας υγείας προς όφελος ιδιωτών.
«Η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία είναι τραγική. Τα δημόσια νοσοκομεία απαξιώνονται και ιδιωτικοποιούνται κομμάτι-κομμάτι. Μετά τη σίτιση, την καθαριότητα, τη φύλαξη, ακόμα και υπηρεσίες εργαστηρίων ιδιωτικοποιούνται», τόνισε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε:
«Η κυβέρνηση γνωρίζει τα προβλήματα. Σκοπίμως όμως επιμένει σε μια πολιτική απαξίωσης της δημόσιας υγείας προς όφελος των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων».

Υπ. Υγείας: H κυβέρνηση στηρίζει συστηματικά το ΕΣΥ
Άμεση ήταν η απάντηση του υπουργείου Υγείας, το οποίο τονίζει πως η «κυβέρνηση στηρίζει συστηματικά και αποφασιστικά το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Από τον Οκτώβριο κι έπειτα το αποδεικνύει έμπρακτα».
Όπως αναφερέται στη σχετική ανακοίνωση, από τους πρώτους μήνες προσλήφθηκαν 450 μόνιμοι νοσηλευτές ενώ άμεσα τα δημόσια νοσοκομεία θα ενισχυθούν με άλλους 3103 νοσηλευτές και 915 νέες θέσεις γιατρών.

Περισσότερα

Read more...

Τρίκαλα: Εκτός λειτουργίας ο αξονικός τομογράφος

http://news.trikki.gr
Η ΕΡΕΥΝΑ
Της ΕΛΕΝΗΣ ΧΟΛΕΒΑ
12/6/2010

Απίστευτη ταλαιπωρία για τους πολίτες που ψάχνουν να βρούνε τρόπο να εξεταστούν
Εκτός λειτουργίας λόγω βλάβης έχει τεθεί ο αξονικός τομογράφος του νοσοκομείου Τρικάλων εδώ και αρκετές ημέρες. Πολίτες γίνονται «ασθενείς και οδοιπόροι» ψάχνοντας τρόπο να εξεταστούν αφού ακόμη και οι ιδιώτες αντιμετωπίζουν πρόβλημα λόγω του καλοκαιριού και της υψηλής ζήτησης.
Το πρόβλημα στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι μόνο η βλάβη που προκλήθηκε στον αξονικό τομογράφο αλλά και το γεγονός ότι έχει λήξει η σύμβαση συντήρησης του μηχανήματος με αποτέλεσμα να είναι άγνωστο το πότε τελικά θα επισκευαστεί. Αν και το νοσοκομείο Τρικάλων, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να κίνησε εγκαίρως τις διαδικασίες για την ανανέωση της σύμβασης, ωστόσο δεν υ6πήρχε η ίδια άμεση ανταπόκριση από τις κεντρικές αρμόδιες υπηρεσίες της Αθήνας για να λυθεί το ζήτημα.
Περισσότερα

Read more...

«Τζίφος» η πανδημία της νέας γρίπης

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
11/5/2010


Η «πρώτη πανδημία του 21ου αιώνα» είχε λιγότερα θύματα από την κοινή, εποχιακή γρίπη, όπως ανακοίνωσε σήμερα και επίσημα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.
Η νέα γρίπη Η1Ν1,  έχει προκαλέσει το θάνατο 18.156 πολιτών σε ολόκληρο τον κόσμο, πολύ λιγότερων, δηλαδή, από τους πολίτες που πεθαίνουν παγκοσμίως από την κλασική εποχιακή γρίπη ανέφερε ο εκπρόσωπος της ΠΟΥ, Γκρέγκορι Χάρτι. 
Υπενθυμίζεται ότι οι διάφορες μορφές της εποχιακής γρίπης που εμφανίζεται σε όλο τον κόσμο προκαλεί 250 με 500 χιλιάδες θανάτους παγκοσμίως. 
Ο ιός Η1Ν1, όπως αναφέρεται σε σχετική έκθεση της ΠΟΥ, εξακολουθεί να είναι ενεργός και να εμφανίζεται σποραδικά στις θερμές περιοχές του νότιου ημισφαιρίου ενώ μικρής έκτασης μετάδοσή του σημειώνεται στις περιοχές με τροπικό κλίμα.
Ο  Γκρέγκορι Χάρτι τόνισε ότι τα στοιχεία της οργάνωσης είναι λίγο υποτιμημένα με δεδομένο ότι δεν υπάρχουν πουθενά στις χώρες ακριβή στοιχεία, τα οποία προβλέπεται να συγκεντρωθούν σε περίπου δύο χρόνια.

Περισσότερα




ΥΓ (του ...ΣΥΝΗΘΩΣ... δύσπιστου Τεχνολόγου)

Και τελικά το χα κάνει... TO εμβόλιο! 
Άντε τώρα να δω πως θα ξαναπιστέψω την WHO...

Αλήθεια, πόσο είπαμε πως μας στοίχισε το εμβόλιο; Και εκείνα τα εκατομμύρια μονάδες εμβολίων που περίσσεψαν, τι τα κάναμε, τα επιστρέψαμε; Ή αποτελούν (και αυτές...) τμήμα του Δημόσιου χρέους;

ΜπΙ

Read more...

Στα μέσα Ιουνίου οριστικοποιούνται οι διατάξεις του νέου Ασφαλιστικού

in.gr
7/6/2010

Στα μέσα Ιουνίου, παρουσία εκπροσώπων της τρόικας, αναμένεται να οριστικοποιηθούν οι διατάξεις του νέου Ασφαλιστικού.

Εντός της εβδομάδας θα γίνουν κρίσιμες συνομιλίες ανάμεσα στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων της τρόικας, όπου και θα «κλειδώσουν» οι αλλαγές.

Όπως επισημαίνεται σε σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα, θα ισχύσει η βασική σύνταξη και για τους ανασφάλιστους άνω των 65 ετών με εισοδηματικά κριτήρια. Το ποσό της σύνταξης ορίζεται στα 360 ευρώ μηνιαίως. 

Στα 360 ευρώ θα προστίθεται και η ανταποδοτική σύνταξη με μέσο όρο ετήσιας αναπλήρωσης το 1,2%. Κατά το υπουργείο Εργασίας, με τη νέα αυτή εξέλιξη η απώλεια στις συντάξεις θα είναι της τάξης του 7%, ποσοστό που αμφισβητείται από τη ΓΣΕΕ που δίνει μείωση σύνταξης κοντά στο 25% ή και υψηλότερα.

Το σχέδιο που αναμένεται να επικυρωθεί από την τρόικα όσον αφορά τον τρόπο υπολογισμού, θα προβλέπει ότι από 1/1/2015 (ίσως και νωρίτερα) και σταδιακά, βάση υπολογισμού καθίσταται το σύνολο του εργασιακού βίου με έτος-βάση το 2013 ή και νωρίτερα.

Διασφαλίζονται τα θεμελιωμένα δικαιώματα (με θεμελίωση έως και το τέλος του 2010) όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και ως προς τον τρόπο υπολογισμού της σύνταξης.

Βασική σύνταξη θα δοθεί και στους ανασφάλιστους άνω των 65 ετών, με εισοδηματικά κριτήρια. Το ποσό της σύνταξης ορίζεται στα 360 ευρώ μηνιαίως. Στα 360 ευρώ θα προστίθεται και η ανταποδοτική σύνταξη με μέσο όρο ετήσιας αναπλήρωσης το 1,2%....



Περισσότερα:

Read more...

Απογραφή δημοσίων υπαλλήλων

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ
8/6/2010

     Ξεκινά η απογραφή των εργαζομένων στο δημόσιο που θα πραγματοποιηθεί εντός του Ιουλίου προκειμένου αμέσως μετά να αρχίσει η καταβολή των μισθών αποκλειστικά από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών μέσω τραπεζικών λογαριασμών.
    Με Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γιάννη Ραγκούση και του Υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, αποφασίστηκε η απογραφή προσωπικού του Δημοσίου, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού και η σύσταση Ενιαίας Αρχής Πληρωμής (Ε.Α.Π.).
    H απογραφή όλων των δημοσίων υπαλλήλων, θα συνδυαστεί με τη δημιουργία Ενιαίας Αρχής Πληρωμής, παρέχοντας την άμεση δυνατότητα παρακολούθησης αναλυτικών και συγκεντρωτικών στοιχείων μισθοδοσίας, με στόχο την απλοποίηση των διαδικασιών καταβολής αμοιβών του Δημοσίου.
    Με την κοινή υπουργική απόφαση που εκδόθηκε σήμερα καθορίζονται οι όροι, οι προϋποθέσεις και η διαδικασία της απογραφής. Όπως προβλέπεται αυτή θα διενεργηθεί το διάστημα 12-23 Ιουλίου 2010, ενω οι υπόχρεοι της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους του Υπουργείου Οικονομικών απογράφονται κατά το χρονικό διάστημα 1-9 Ιουλίου 2010.
    Όλοι οι υπόχρεοι θα πρέπει να συμπληρώσουν μία ηλεκτρονική σελίδα απογραφής, που περιέχει τα προσωπικά στοιχεία, στοιχεία υπηρεσιακής κατάστασης και τίτλους σπουδών του υπαλλήλου. Τα δεδομένα συγκεντρώνονται στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών, ενώ η διασταύρωση των στοιχείων θα γίνει και με τους ασφαλιστικούς φορείς, για λόγους αξιοπιστίας της ταυτοποίησης. Κατά την διαδικασία διασταύρωσης στοιχείων, αποδίδεται μοναδικός Ενιαίος Κωδικός Μισθοδοσίας Δημοσίου (Ε.Κ.Μ.ΔΗ.) σε κάθε δημόσιο υπάλληλο, του οποίου τα στοιχεία έχουν διασταυρωθεί. Σε κάθε πρόσωπο που προσλαμβάνεται ή διορίζεται από οποιονδήποτε φορέα Δημοσίου χορηγείται στο εξής Ε.Κ.Μ.ΔΗ..
    Παράλληλα προβλέπεται η σύσταση της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών, ...

Περισσότερα: 

Read more...

Αναβάθμιση Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Η Συνέντευξη Τύπου της Υπουργού ΥΥΚΑ ΜΑΡΙΛΙΖΑΣ ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, 2/6/2010.




__________________________________

Σχόλιο:
Η συνέντευξη Τύπου αξίζει να διαβαστεί, μιας και περιέχει σημαντικές επισημάνσεις για την μέχρι σήμερα εξέλιξη της χρήσης της Ιατρικής Τεχνολογίας στον Δημόσιο και στον Ιδιωτικό τομέα.

Το τι από αυτά μπορεί να αλλάξει στις συγκεκριμένες γενικότερες συνθήκες της Ελληνικής Οικονομίας, από την πλευρά του ΥΥΚΑ, είναι κάτι που χρειάζεται συζήτηση.

Μήπως όμως μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν επιχείρημα στον διάλογο με το ΥΥΚΑ;

ΜπΙ

Read more...

Ολοήμερη θα γίνει η λειτουργία των νοσοκομείων

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
2/6/2010
«Κόβονται» τα ιατρεία εκτός νοσοκομείου των πανεπιστημιακών γιατρών
Η θέσπιση της ολοήμερης λειτουργίας των νοσοκομείων και η επέκταση λειτουργίας των απογευματινών ιατρείων και για τη διενέργεια διαγνωστικών θεραπευτικών και επεμβατικών πράξεων για εξωτερικούς ασθενείς, αποτελούν τα βασικά στοιχεία στο νομοσχέδιο που παρουσίασε η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου για την αναβάθμιση του ΕΣΥ.
Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, στην ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων θα προσφέρει τις υπηρεσίες του όλο το προσωπικό των νοσοκομείων και οι πανεπιστημιακοί γιατροί, οι οποίοι από την 1η Ιανουαρίου 2011 προβλέπεται ότι θα εργάζονται αποκλειστικά μέσα στα νοσοκομεία ή σε ιατρείο στο πλαίσιο λειτουργίας του νοσοκομείου και όχι σε ιδιωτικά εξωτερικά ιατρεία. 
Ταυτόχρονα, προβλέπονται κίνητρα για διορισμό μόνιμων γιατρών σε απομακρυσμένες και νησιωτικές περιοχές, στις οποίες παρέχεται η δυνατότητα κάλυψης επιτακτικών αναγκών από στρατιωτικούς γιατρούς ή γιατρούς του ΙΚΑ, ενώ προβλέπεται και η κάλυψη κενών νοσηλευτικών θέσεων λόγω συνταξιοδότησης μέσα από κυλιόμενους πίνακες του ΑΣΕΠ , εντός 2 μηνών.
Το νέο νομοσχέδιο βασίζεται σε ένα "δεκάλογο" που προβλέπει:

Τι απάντησε η Μ. Ξενογιαννακοπούλου στις συστάσεις Παπακωνσταντίνου
Η υπουργός Υγείας, μετά την ολοκλήρωση του άτυπου Υπουργικού Συμβουλίου, όπου δέχτηκε τις αιτιάσεις των υπουργών Οικονομικών και Οικονομίας, αναφορικά με τις προμήθειες και την περιστολή των δαπανών, παρουσίασε στοιχεία που αφορούν στην μείωση δαπανών κατά 10% στον τομέα της υγείας κατά το πρώτο τετράμηνο του 2010 σε σχέση με τα τρία προηγούμενα χρόνια.

Read more...