Αλ. Τσίπρας: Σκόπιμη η απαξίωση της δημόσιας υγείας

NAFTEMPORIKI.GR
17/06/2010
 
«Η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία είναι τραγική. Τα δημόσια νοσοκομεία απαξιώνονται και ιδιωτικοποιούνται κομμάτι-κομμάτι. Μετά τη σίτιση, την καθαριότητα, τη φύλαξη, ακόμα και υπηρεσίες εργαστηρίων ιδιωτικοποιούνται», τόνισε ο κ. Τσίπρας, μετά από την επίσκεψή του στο Λαϊκό Νοσοκομείο.
 
 
 
 
 
Για τραγική εικόνα στη δημόσια υγεία, έκανε λόγο ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλ. Τσίπρας, σε δηλώσεις του μετά από την επίσκεψή του στο Λαϊκό Νοσοκομείο, όπου συναντήθηκε με το προεδρείο των εργαζομένων και τη διοίκηση του νοσοκομείου.
Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στις σημαντικές ελλείψεις που παρατηρούνται σε ό,τι αφορά στο ανθρώπινο δυναμικό των νοσοκομείων, ενώ εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης, κατηγορώντας την για πολιτική απαξίωσης της δημόσιας υγείας προς όφελος ιδιωτών.
«Η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία είναι τραγική. Τα δημόσια νοσοκομεία απαξιώνονται και ιδιωτικοποιούνται κομμάτι-κομμάτι. Μετά τη σίτιση, την καθαριότητα, τη φύλαξη, ακόμα και υπηρεσίες εργαστηρίων ιδιωτικοποιούνται», τόνισε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε:
«Η κυβέρνηση γνωρίζει τα προβλήματα. Σκοπίμως όμως επιμένει σε μια πολιτική απαξίωσης της δημόσιας υγείας προς όφελος των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων».

Υπ. Υγείας: H κυβέρνηση στηρίζει συστηματικά το ΕΣΥ
Άμεση ήταν η απάντηση του υπουργείου Υγείας, το οποίο τονίζει πως η «κυβέρνηση στηρίζει συστηματικά και αποφασιστικά το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Από τον Οκτώβριο κι έπειτα το αποδεικνύει έμπρακτα».
Όπως αναφερέται στη σχετική ανακοίνωση, από τους πρώτους μήνες προσλήφθηκαν 450 μόνιμοι νοσηλευτές ενώ άμεσα τα δημόσια νοσοκομεία θα ενισχυθούν με άλλους 3103 νοσηλευτές και 915 νέες θέσεις γιατρών.

Περισσότερα